Идеалните киносъставки, нали така? Във всеки случай френският филм L'embarras du

...
Идеалните киносъставки, нали така? Във всеки случай френският филм L'embarras du
Коментари Харесай

Париж, храна, любов

Идеалните киносъставки, нали по този начин? Във всеки случай френският филм L'embarras du choix („ Изборът “ е преводът на HBO) го потвърждава за следващ път.

Жулиет (Александра Лами) е очарователна французойка на междинна възраст, която работи с татко си в фамилния ресторант, забавлява се бясно с приятелките си и се облича възхитително – тази съставна част на френското кино също не е за пропускане. Жулиет е към този момент на 40, само че към момента разчита татко й да взема значимите решения в живота й. Тя има този дребен проблем – мъчно й е да избира.

В един миг в живота на Жулиет се появяват двама мъже, и двамата идеални – Пол е шотландски банкер, Етиен е френски топ готвач. Двамата са занимателни, богати и секси. Тя не може да избере сред тях. Всъщност, кое момиче с всичкия си би могло?



Много приветлив филм, в който всички клишета на жанра са употребявани без терзание – дълги разходки из Париж през деня и нощем, пътешествия до Шотландия, сърцераздирателни диалози с най-хубавите приятелки, празненства с танци и разискване на храна и блюда, някои от които са много странни. Точно от тези филми, на които в един миг се усещаме, че от самото начало гледаме усмихнати. Просто по този начин, от наслаждение, както когато ни сервират десерта в ресторанта.

Допълнителен плюс е фактът, че Александра Лами не наподобява по-млада от възрастта си. Историята за нейните любовни завършения е вдъхновяваща за всички девойки.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР